Starea de urgență: prelungirea unor termene și valabilității unor documente

May 13, 2020 Hristescu & Partners

Dintre măsurile adoptate prin Ordonanța de urgență nr. 67/2020 privind modificarea unor acte normative și prelungirea unor termene, amintim următoarele: 

  • S-a prevăzut posibilitatea obținerii certificatului galben pentru situații de urgență și de către companiile cărora le-au fost afectate veniturile sau încasările din luna aprilie prin diminuarea acestora cu minimum 25% prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020 (! nu și martie).
  • S-a extins, astfel, și posibilitatea societăților de a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor, pentru situațiile în care veniturile sau încasările s-au diminuat în luna aprilie cu 25% față de media lunilor ianuarie și februarie 2020.
  • Documentele emise pe perioada stării de urgență de către instituțiile avizate, la solicitarea operatorilor economici, pentru avizarea ori autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale, necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii, precum și pentru tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor, sunt valabile douăsprezece luni de la data emiterii.
    • Conform art. 10 din Ordonanța militară nr. 4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, instituțiile avizate sunt: Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!