Starea de alertă este prelungită, iar o mare parte din activitățile economice rămân suspendate

July 16, 2020 Hristescu & Partners

În data de 17 iulie 2020 va intra în vigoare Hotărârea nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Prin aceasta s-a stabilit prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu 17 iulie, fiind reglementate, totodată, și măsurile obligatorii de pe durata aceastei perioade. 

Astfel, dintre obligațiile insituite ori menținute pentru operatorii economici prin noua hotărâre, amintim următoarele: 

 • Sunt în continuare interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu anumite excepții. 

 • Se mențin măsurile privind organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, fiind permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii, iar pentru organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

 • Se permite în continuare organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

 • Se suspendă consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor. Sunt în continuare permise, în schimb, prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

 • În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici în continuare nu se va permite:
  • activitatea restaurantelor, cafenelelor sau a altor asemenea unități de alimentație publică, cu excepția celor care au spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.
  • exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri și a cinematografelor.

 • Rămâne suspendată activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise din domeniile relative la activitățile în piscine, locurile de joacă și sălile de jocuri.

 • Activitatea în creșe, grădinițe și afterschool-uri, pe perioada vacanței de vară, este permisă numai cu respectarea condițiilor stabilite prin lege. 

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!