Organizarea cursurilor de perfecționare, formare, instruire și workshopurilor pentru adulți: măsuri de protecție obligatorii

July 3, 2020 Hristescu & Partners

Organizarea cursurilor de perfecționare, formare, instruire și a workshopurilor pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, va fi permisă doar cu respectarea unei serii de măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2. 

În data de 3 iulie 2020, a fost publicat Ordinul nr. 1228/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecționare, formare, instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și unele activități specifice organizate de către instituțiile cu atribuții în domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice și cele din domeniul diplomatic. 

Amintim, așadar, următoarele măsuri obligatorii: 

  • Organizarea poate avea loc doar cu participarea a unui total de 20 de persoane;
  • Trebuie respectate regulile de distanțare fizică, care impun o distanță minimă de 1,5 m între două persoane apropiate.

Totuși, ordinul indică faptul că desfășurarea pregătirii teoretice ar trebui să aibă loc cu precădere on-line. 

Pentru instruirile ce vor avea loc offline: 

  • se impune asigurarea triajul epidemiologic la începerea fiecărei sesiuni de instruire, precum și luarea tuturor măsurilor de igienă la fața locului.

  • Toți cursanții și personalul vor trebui să poarte măști de protecție pe toată durata instruirii.

  • Unitatea în care se vor desfășura cursurile trebuie să aibă amplasată la intrare un covor dezinfectant.

  • La intrarea în săli vor fi amplasate dispensere cu soluții dezinfectante pe bază de alcool.

  • Este obligatorie luarea de pauze de cel puțin 15 minute, la fiecare 45 de minute de activitate, timp în care se va efectua aerisirea sălilor.

  • În incinta centrelor de formare profesională vor avea acces doar cursanții activi. 
    • Înscrierile noilor cursanți și eliberarea certificatelor de absolvire se vor face pe bază de programare telefonică sau on-line.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!