Vânzarea de produse și servicii: eliminarea unor practici comerciale

December 8, 2020 Hristescu & Partners

În data de 8 decembrie, a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 210/2020 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, aplicabilă de la 9 decembrie 2020.

Dintre modificările aduse, amintim următoarele: 

  • Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiția ca produsele propuse pentru soldare să fie oferite spre vânzare în mod obișnuit înaintea acestei date, eliminându-se cerința ca acestea să fie achitate de către comerciant furnizorului cu cel puțin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare.

  • A fost eliminată obligația ca stocul de produse propus pentru soldare să fie constituit în prealabil în structura de vânzare, în spațiile de vânzare și depozitele structurii de vânzare, precum și, după caz, în unul sau mai multe depozite ale comerciantului, cu cel puțin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare, și să nu fie reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.

  • A fost, de asemenea, eliminată practica prin care se dispunea ca documentele legale justificative care atestă că stocul de produse propus pentru soldare ar fi fost constituit cu cel puțin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare și achitat cu cel puțin 30 de zile înainte de această dată să fie păstrate pentru a putea fi prezentate, ori de câte ori este nevoie, organelor de control abilitate.

  • Comercianții nu mai au obligația să notifice primăria perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puțin 15 zile înainte de începerea operațiunilor.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!