Starea de alertă, prelungită până la 13 noiembrie 2020

October 14, 2020 Hristescu & Partners

În data de 14 octombrie 2020, a intrat în vigoare Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Dintre măsurile adoptate, amintim următoarele:

 • Începând cu data de 15 octombrie 2020 se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țări, acesta fiind prelungită așadar până la data de 13 noiembrie 2020.

 • Rămâne obligatorie măsura purtării măștii în toate spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

 • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, precum piețe, târguri, stații de autobuz, peroane, falezel, exteriorul obiectivelor turistice, zone pietonale comerciale, dar și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrare în județele ori localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. 

 • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în județele ori localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

 • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

 • Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli ori corturi de evenimente.

 • Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, va putea continua, însă cu respectarea următoarelor condiții:
  • fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

  • fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;

  • va fi, totuși, interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

  • Se va permite, însă, prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
 • În ceea ce privește activitatea restaurantelor și cafenelelor care au servire în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!