Prelungirea stării de alertă și obligațiile operatorilor economici

August 14, 2020 Hristescu & Partners

În data de 14 august 2020, a intrat în vigoare Hotărârea nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care s-a stabilit că începând cu 16 august 2020 se va prelungi starea de alertă pentru o perioadă de încă 30 de zile.

Prin aceasta se prevăd, totodată, și măsurile rămase în vigoare, respectiv cele asupra cărora au intervenit modificări, ce se impun a fi urmate de către operatorii economici. Dintre acestea, aminitim următoarele: 

 • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii.

 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

 • Organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă doar cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

 • Consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor, rămâne suspendat.

 • Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

 • Operatorii economici care își desfășoară activitatea potrivit celor de mai sus au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

 • Rămâne interzisă desfășurarea următoarelor activităților economice în interiorul centrelor comerciale:
  • activitatea restaurantelor, cafenelelor sau a altor asemenea unități de alimentație publică, cu excepția prevăzută mai sus;
  • exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri și a cinematografelor.
 • Rămâne suspendată activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!