Prelungirea stării de alertă – Noi obligații în sarcina operatorilor economici

July 31, 2020 Hristescu & Partners

La data de 31 iulie 2020, a intrat în vigoare Hotărârea nr. 588/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Dintre modificările aduse, amintim următoarele: 

  • Având în vedere obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise, administratorii sau proprietarii acestora sunt obligați să afișeze la loc vizibil informații privind aceatsă obligație, la solicitarea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

  • Operatorii economici care desfășoară activitatea în spații precum terase, cluburi, baruri și altele asemenea, au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite. Mai mult decât atât, aceștia au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

  • Operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite. 

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!