Noi obligații în seama operatorilor economici în ceea ce privește procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul de supraveghere ANAF

June 19, 2020 Hristescu & Partners

În data de 19 iunie 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 2668/2020 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). 

Acesta prevede că, în funcție de categoriile de contribuabili, conectarea se va realiza începând cu data de 1 iulie 2020, cu respectarea următoarelor termene:

  • marii contribuabili: până la data de 30 septembrie 2020;
  • contribuabilii mijlocii și mici: până la data de 31 ianuarie 2021; 
  • operatorii economici care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021, la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal.

Dacă operatorii economici utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, aceștia trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere în acest sens, la aceleași termene de mai sus. Prin excepție, operatorii economici care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 au la dispoziție două zile de la data instalării aparatelor de marcat pentru transmiterea declarației.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!