Excepții de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă și în alte spații publice

January 22, 2021 Hristescu & Partners

În data de 22.01.2020, a intrat în vigoare Ordinul nr. 23/15/2021 pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Prin acesta, au fost instituite excepții de la obligativitatea purtării măștii de protecție în orice spațiu public, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în aceste spații.

Astfel, în funcție de evaluarea riscului efectuată de medicul de medicina muncii al unității, excepțiile pot prevedea următoarele situații:

  • când angajatul este singur în birou;

  • dacă persoana în cauză suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

  • dacă persoana în cauză desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);

  • în ceea ce privește prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între aceștia;

  • în ceea ce privește copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!