Condiții de creditare: modificări intervenite asupra Regulamentului Băncii Naționale Române nr. 17/2012 privind unele condiții de creditare

July 8, 2020 Hristescu & Partners

În data de 8 iulie a fost publicat în Monitorul Oficial Regulamentul nr. 5/2020 pentru modificarea Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 17/2012 privind unele condiții de creditare, cu modificările și completările ulterioare, și a Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 6/2018 pentru modificarea și completarea Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 17/2012 privind unele condiții de creditare. 

Prin acesta se modifică domeniul de aplicare a condițiilor de acordare și derulare a creditelor pe teritoriul României destinate persoanelor fizice și entităților nefinanciare pentru scopul menținerii stabilității financiare. 

Astfel:

  • Se menționează că dispozițiile articolelor 16 – 19 (acest ultim articol fiind adăugat prin noua modificare) nu se aplică de acum creditelor acordate persoanelor fizice în scopul rambursării datoriilor aferente creditelor contractate de către acestea anterior intrării în vigoare a prezentului regulament.

  • Împrumutătorii vor stabilii în normele proprii de creditare condițiile de garantare, gradul maxim de îndatorare și perioada maximă a creditelor de consum pentru creditele prevăzute mai sus, potrivit prevederilor Regulamentului. 

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!