Activitatea restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor a fost autorizată sub anumite condiții

August 31, 2020 Hristescu & Partners

În data de 31 august 2020, a intrat în vigoare Hotărârea nr. 729/2020 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

Dintre măsurile insituite prin aceasta, amintim următoarele: 

 • Au fost permise o parte din activitățile economice suspendate în timpul stărilor de urgență și alertă, doar în condițiile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe ori în municipiul București, după caz, este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, astfel: 
  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte sunt permise, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.   
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. În caz contrar, activitatea este permisă doar pentru clienții cazați în hotel.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

 • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

 • Este permisă organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior. 

A member of

 

Copyright © 2024 thesigtreeteam. All Rights Reserved.

Let's chat!

Say hello!